Preventieve maatregelen: Actieplan voor een schone Gootsteen

Een verstopte gootsteen is meer dan alleen een ongemak; het kan leiden tot grotere problemen. Gelukkig kun je met een paar simpele stappen verstoppingen voorkomen:

 

  1. Gebruik een Gootsteenzeefje: Een kleine moeite, groot effect. Plaats een zeefje in je gootsteen om te voorkomen dat voedselresten en objecten de afvoer in glippen.
  2. Reinig met Soda en Azijn: Meng regelmatig een kopje soda met een kopje azijn en giet dit in de afvoer. Laat het even inwerken en spoel het dan weg met heet water. Zo houd je de afvoer schoon en vrij van opgehoopt vuil.
  3. Voorkom Vet in de Afvoer: Giet geen vet of olie in de gootsteen. Bewaar dit in een oude blik of fles en gooi het weg bij het restafval. Vloeibaar vet kan stollen en verstoppingen veroorzaken.
  4. Veeg Borden en Pannen af: Maak vuile borden en pannen eerst vetvrij voordat je ze afwast. Zo voorkom je dat vet en voedselresten je afvoer verstoppen.

Door deze eenvoudige maar effectieve stappen te volgen, verklein je de kans op een verstopte gootsteen aanzienlijk. Een kleine inspanning nu kan je veel tijd, geld en moeite besparen in de toekomst.

 

Voorkom overstromingen en ongemak!


Een verstopte gootsteen kan je keuken of badkamer snel in chaos veranderen. Hier zijn de voornaamste oorzaken en hoe je ze aanpakt:

 

  1. Vreemde Voorwerpen: Het overkomt de beste; bestek, verpakkingen of speelgoed valt in de gootsteen en blokkeert de afvoer. Deze items kunnen de buizen verstoppen en de waterdoorstroming hinderen.
  2. Vet en Etensresten: Vet dat in de gootsteen wordt gegoten, stolt en kleeft aan de binnenkant van de leidingen. Deze ophoping verstopt je gootsteen over tijd.
  3. De Sifon: Dit gebogen pijpje, bedoeld om stank te weren, kan vol raken met afval en zo de doorstroming van water stoppen.
  4. Kalkafzetting: In hard water zitten mineralen zoals calcium en magnesium die zich ophopen in de leidingen en de doorstroming beperken.
  5. Beschadigde Leidingen: Beschadigde of verschoven leidingen belemmeren een soepele waterdoorstroming, wat tot verstoppingen leidt.

Preventieve aanpak: De beste manier om een verstopping te voorkomen is door proactief te zijn: Zorg ervoor dat er geen vreemde voorwerpen in je gootsteen belanden, verwijder regelmatig vet en etensresten, houd de sifon schoon, voorkom kalkafzetting en los leidingproblemen snel op. Zo houd je je gootsteen vrij van verstoppingen.

 

Komt u er zelf niet uit?

Voor een snelle en vakkundige oplossing van uw verstopte riolering, is ons team 24/7 beschikbaar. Problemen met uw gootsteen, toilet, wasbak, doucheputje of keuken pakken we efficiënt en professioneel aan, vaak nog dezelfde dag.

Bel 0800 88 123 88          Of Whatsapp ons   

 

© 2024 Buwalda Rioolservice | Franeker       Privacyverklaring       WMMEDiA