Rioolvliegjes

Rioolvliegjes zijn klein, en vaak met véél tegelijkertijd aanwezig. Ze worden ook wel latrinevliegjes genoemd. Eén ding is zeker, het is geen pretje om ze in huis te hebben. Meestal zijn rioolvliegjes het gevolg van een rioolprobleem, dus van een lekkage of een verstopping in het riool. Schakel daarom direct een vakman in om de rioolvliegjes snel en effectief te bestrijden.


Rioolvliegjes in huis

Rioolvliegen zijn vooral actief in de zomer. De vrouwtjes kunnen wel 200 eitjes op één dag leggen. Riool vliegjes voeden zich met bacteriën en schimmels. Ze verstoppen zich in de rioolleidingen of in de kruipruimte. De rioolvliegjes zelf bestrijden valt nog niet mee. Vaak zijn het er te veel en zitten ze verstopt op een plek waar u zelf niet bij kunt.


Plaagbestrijding

Meestal is de aanwezigheid van rioolvliegjes het gevolg van een rioolprobleem: een verstopping dus, of een lekkage, bijvoorbeeld in de kruipruimte. Bestrijdingsmiddelen hebben vaak wel een effect op de volwassen latrinevliegjes, maar niet op de larven.


Wat kunt u doen tegen rioolvliegen?

Om snel van alle rioolvliegjes af te komen, heeft u een vakman nodig. Wij helpen u direct de rioolvliegjes én de larven te bestrijden. Onze monteurs komen langs en voeren een grondige rioolinspectie uit. Ze testen de werking van het riool met behulp van een camera of een rooksysteem. Daarna worden zowel de riool vliegjes als de larven zorgvuldig bestreden.


Voor bedrijf en particulier in Friesland

Zowel in bedrijfspanden als woningen zijn wij gespecialiseerd dankzij onze jarenlange ervaring. Dus heeft u last van rioolvliegjes? Onze monteurs zijn voornamelijk actief in Friesland: onder andere in Franeker, Sneek, Bolsward, Harlingen, Dokkum, Drachten, Heerenveen, Lemmer en Leeuwarden. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij brengen de rust terug in uw huis. Natuurlijk zijn wij u buiten Friesland, bijvoorbeeld in Groningen of Drenthe, ook graag van dienst.


Snel van vliegjes in uw riool af

Onze vakmensen bestrijden de rioolvliegjes en helpen u snel van het probleem af. Wilt u meer weten over de kosten van het bestrijden van latrine vliegjes?

Snel, persoonlijk en vakkundig: Buwalda Rioolservice is uw lokale rioolexpert!
 
Bel 0800 88 123 88          Of Whatsapp ons


Ook voor bedrijven

Buwalda Rioolservice is werkzaam voor de zakelijke markt. Zo zijn we de vaste partner van een aantal bedrijven, woningcorporaties, vastgoedbeheerders en VvE’s. Voor deze bedrijven verzorgen we voornamelijk het preventieve onderhoud van de riolering en staan we paraat wanneer zij te maken hebben met een verstopping. 

Lees meer over zakelijke serviceovereenkomsten
© 2024 Buwalda Rioolservice | Franeker       Privacyverklaring       WMMEDiA