Beerput legen

Een septic tank (ook wel een beerput genoemd) komen we vooral nog tegen bij oude huizen of in het buitengebied. Het doel van een septische tank is het reinigen van huishoudelijk afvalwater, voornamelijk afkomstig van het toilet. Om verstoppingen, lekkages en stankoverlast te voorkomen, moet u uw septic tank periodiek legen en schoonmaken.


Hoe werkt een septic tank?

Als u een septic tank heeft, wordt het afvalwater van uw toilet door de septic tank gevoerd. In de septic tank ontstaat een drijf- en een zinklaag. Het overtollige (afval)water wordt daardoor gezuiverd en vindt zijn weg via de overloop naar het gemeentelijk rioolstelsel. De werking van een septic tank is gebaseerd op een simpel principe: het verzamelen van fecaliën (uitwerpselen) waarna bacteriën ervoor zorgen dat het slib op een natuurlijke manier worden afgebroken. Bacteriën eten dan als het ware alle verontreiniging uit het water op. 


Voorkom lekkages en stankoverlast

We legen uw septic tank met behulp van onze vacuümwagen. Met een slang pompen we de beerput leeg. De slang heeft een enorm bereik, waardoor we op vrijwel alle locaties kunnen komen. Onze wagen is bovendien uitgerust met een hogedrukspuit. Zo kunnen we uw riolering direct doorspuiten en reinigen.


Hoe vaak moet u uw septic tank legen?

Vroeger hoefde een beerput maar af en toe geleegd te worden. Tegenwoordig gebruiken veel mensen chemische schoonmaakmiddelen, zoals afwasmiddel of allesreiniger. Deze chemische middelen worden door de afvoer gespoeld en komen in de beerput terecht. Het gevolg is dat de bacteriën in de beerput afsterven. Dit verstoort de balans tussen de bacteriën en het bezinksel. Dat betekent dat uw beerput vaker geleegd moet worden.

Twijfelt u hoe vaak u uw septische put of beerput moet legen? De specialisten van Buwalda Rioolservice geven u graag advies. Wij legen ook uw pompput of vetafscheider (vetput). Heeft u een vraag of wilt u direct een afspraak met ons maken?
 
  Bel 0800 88 123 88          Of Whatsapp ons


Kosten septic tank legen

De kosten voor het legen van een septic tank hangen af van de grootte van de tank. Voordat we aan het werk gaan, maken we eerlijke en duidelijke afspraken over de kosten. Zo komt u bij ons nooit voor onverwachte verrassingen te staan. Wilt u meer informatie over de kosten van een septic tank? Neem dan contact met ons op.


Beerput legen Friesland

Buwalda Rioolservice is dé specialist in Friesland als het gaat om beerputten. Onze monteurs zijn voornamelijk actief in Friesland: onder andere in Franeker, Sneek, Bolsward, Harlingen, Dokkum, Drachten, Heerenveen, Lemmer of Leeuwarden. Woont u buiten Friesland, bijvoorbeeld in Groningen of Drenthe? Ook dan staan we natuurlijk graag voor u klaar! Neem vandaag nog contact met ons op.
 
Snel, persoonlijk en vakkundig: Buwalda Rioolservice is uw lokale rioolexpert!

  Bel 0800 88 123 88          Of Whatsapp ons


Ook voor bedrijven

Buwalda Rioolservice is werkzaam voor de zakelijke markt. Zo zijn we de vaste partner van een aantal bedrijven, woningcorporaties, vastgoedbeheerders en VvE’s. Voor deze bedrijven verzorgen we voornamelijk het preventieve onderhoud van de riolering en staan we paraat wanneer zij te maken hebben met een verstopping. 

  Lees meer over zakelijke serviceovereenkomsten
© 2024 Buwalda Rioolservice | Franeker       Privacyverklaring       WMMEDiA