Zelf je gootsteen ontstoppen: Praktische Tips!

Een verstopte gootsteen komt vaak voor en kan voor flink wat overlast zorgen, zoals overstromingen en nare geurtjes. Hieronder vind je handige en effectieve tips om de verstopping aan te pakken en je gootsteen weer te laten doorstromen.

 

  1. Kokend Water: Giet kokend water direct in de afvoer om vet- en zeepresten op te lossen.
  2. Soda en Azijn: Meng een kopje soda met een kopje azijn en giet dit in de afvoer. Deze krachtige mix zorgt voor een chemische reactie die verstoppingen aanpakt.
  3. Gebruik een Plopper: Zet een plopper op de afvoer en pomp krachtig op en neer. Dit creëert druk die de verstopping kan opheffen.
  4. Demonteer de Sifon: Draai met een tang of moersleutel de slipmoeren van de sifon onder de gootsteen los. Zet een emmer eronder om water op te vangen.
  5. Maak de Sifon Schoon: Haal de sifon los en maak deze schoon om verstoppingen te verwijderen. Spoel het goed af en gebruik een borstel voor hardnekkige resten.
  6. Ontstoppingsmiddel: Pas een ontstoppingsmiddel toe zoals aangegeven op de verpakking, ideaal voor die hardnekkige verstoppingen.
  7. Creatief met een Kledinghanger: Maak een metalen kledinghanger recht en por voorzichtig in de afvoer om verstoppingen los te maken.
  8. Soda en Zout: Meng een kopje soda met een half kopje zout, giet dit in de afvoer, laat enkele uren intrekken en spoel dan na met heet water.
  9. Schakel Professionals in: Als al het andere faalt, roep dan de hulp in van een ervaren loodgieter om het probleem professioneel aan te pakken.

 

Komt u er zelf niet uit?

Voor een snelle en vakkundige oplossing van uw verstopte riolering, is ons team 24/7 beschikbaar. Problemen met uw gootsteen, toilet, wasbak, doucheputje of keuken pakken we efficiënt en professioneel aan, vaak nog dezelfde dag.

Bel 0800 88 123 88          Of Whatsapp ons   

 

© 2024 Buwalda Rioolservice | Franeker       Privacyverklaring       WMMEDiA