Riool verstopt

Wij lossen uw verstopping snel & vakkundig op!

Voor een snelle en vakkundige oplossing van uw verstopte riolering, is ons team 24/7 beschikbaar. Problemen met uw gootsteen, toilet, wasbak, doucheputje of keuken pakken we efficiënt en professioneel aan, vaak nog dezelfde dag.

Bel 0800 88 123 88          Of Whatsapp ons   


Kosten en proces

Vanaf €110 lossen wij uw rioolverstopping op, met duidelijke prijsopgave vooraf. Na uw contact leggen we snel een afspraak vast en zorgen onze monteurs voor een efficiënte oplossing. Als u besluit om ons in te schakelen, volgt hier een stappenlijst die u kunt volgen:

 

  1. Neem contact met ons op via telefoon of whatsapp.
  2. Bespreek met ons de situatie van uw verstopte riool of afvoer.
  3. We zullen een afspraak met u inplannen en u een duidelijke prijsopgave geven.
  4. Onze monteurs zullen naar uw locatie komen en het probleem oplossen.


Deskundige hulp is essentieel

Deskundige hulp is essentieel voor het effectief oplossen van een verstopt riool. Onze rioolspecialisten gebruiken hun kennis en apparatuur om verstoppingen snel en doeltreffend aan te pakken, vooral als deze zich op lastig te bereiken plaatsen bevinden.


Riool reiniging uitgelegd 

Tijdens een rioolreiniging lokaliseren onze monteurs de verstopping, spoelen ze de leidingen schoon en verwijderen ze aanslag. Door de oorsprong van de verstopping te onderzoeken, voorkomen we toekomstige problemen en zorgen we dat uw riool snel weer functioneert. 

In de meeste gevallen kunnen we van binnenuit de afvoerleidingen schoonmaken. Dat betekent dat u zonder overlast en in een zeer korte tijd weer gebruik kan maken van alles wat is aangesloten op uw riool. 


Oorzaken van verstopping

Verstoppingen worden voornamelijk veroorzaakt door ophoping van materialen zoals toiletpapier, vochtige doekjes, haren en voedselresten, en door het stollen van vetten en oliën. Onjuist gebruik van de afvoer verhoogt het risico op verstoppingen.


Preventie is key

Preventie, door geen vaste stoffen, vetten, oliën of andere schadelijke materialen door de afvoer te spoelen en door regelmatig onderhoud, voorkomt verstoppingen. Dit helpt uw rioolleidingen schoon en functioneel te houden.  

Preventieve maatregelen: Actieplan voor een schone Gootsteen


Gevolgen van een verstopt riool

Een verstopt riool kan leiden tot waterschade en stankoverlast in uw huis. Om overstromingen in de badkamer of keuken en onaangename geuren te voorkomen, is snelle actie noodzakelijk.


Problemen die dieper liggen

Dieper liggende verstoppingen vereisen speciale aandacht vanwege mogelijke problemen zoals verzakkingen, scheuren, kapotte leidingen of slechte aansluitingen. Deskundige interventie voorkomt schade en hoge reparatiekosten.

Het zelf ontstoppen van het riool wordt lastiger wanneer de verstopping dieper ligt, omdat dit vaak speciale gereedschappen of kennis vereist. Wanneer u zelf probeert de verstopping te verhelpen, kunt u mogelijk schade aan het rioolstelsel veroorzaken, wat kan leiden tot hoge reparatiekosten.

Verstoppingen kunnen vervelende gevolgen hebben, zoals onhygiënische situaties. Het kan ook zorgen voor stankoverlast in en rondom uw woning. Het is daarom belangrijk om een dieperliggende verstopping zo snel mogelijk te laten verhelpen door een professionele monteur.


Riool service in Noord Nederland 

Ons team bedient klanten in Friesland en daarbuiten, met snelle service in steden als Franeker, Sneek, Harlingen, Bolsward, en Leeuwarden. Ook buiten Friesland, in Noord Holland, Groningen, of Drenthe, staan we voor u klaar.

Wilt u meer informatie over de kosten? Of wilt u gelijk een afspraak inplannen?

Bel 0800 88 123 88            Of Whatsapp ons


Tips! om zelf je riool te ontstoppen


Heeft u te maken met een verstopte afvoer in uw huis? Dit is een veelvoorkomend probleem, maar gelukkig zijn er enkele doeltreffende methodes die u zelf kunt toepassen om uw riolering te ontstoppen. Hieronder vindt u enkele waardevolle tips die u kunnen helpen om snel en efficiënt het probleem aan te pakken en zo verdere ongemakken in uw woning te voorkomen.

Tip 1: Ontstoppen met Soda en Warm Water

Een effectieve manier om uw afvoer te ontstoppen is het gebruik van soda in combinatie met warm water. Begin door een kopje soda in de verstopte afvoer te gieten. Giet daarna voorzichtig warm water over de soda heen. Laat dit mengsel ongeveer 15 minuten inwerken om het vuil los te weken. Spoel vervolgens grondig na met warm water. Dit helpt bij het verwijderen van opgehoopt vuil en maakt uw afvoer weer schoon.

Belangrijk: Deze methode is niet geschikt voor toiletten die overlopen met water. In dat geval is het beter om te wachten tot het water is gezakt voordat u soda en warm water toepast. Overweeg ook het gebruik van een ontstopper om eventuele resten los te maken.

Tip 2: Zuiveringszout en Schoonmaakazijn

Een andere effectieve methode is het gebruik van zuiveringszout (baking soda) en schoonmaakazijn. Begin met het gieten van kokend water door de afvoer. Strooi vervolgens een kopje baking soda in de afvoer en giet er daarna een kopje azijn overheen. Houd enige afstand, aangezien dit mengsel kan bruisen en schuimen. Laat het mengsel een kwartier inwerken en spoel het daarna af met een liter heet of kokend water.

Tip 3: Gebruik van een Plopper

Een plopper, of gootsteenontstopper, is een handig hulpmiddel om uw riool te ontstoppen. Plaats de zuignap van de ontstopper over het afvoerputje en zorg ervoor dat deze goed vastzit. Druk de zuignap stevig naar beneden en trek deze krachtig omhoog om een vacuüm effect te creëren. Dit helpt om de verstopping los te maken.


Wees voorzichtig bij het gebruik van de plopper. Vermijd te veel druk om schade aan de rioleringsbuizen te voorkomen. Volg altijd de instructies op de verpakking voor correct gebruik.

Door deze eenvoudige en doeltreffende methodes te volgen, kunt u vaak zelf de verstopping in uw riolering oplossen. Mocht u echter geen succes hebben, overweeg dan om een professionele loodgieter in te schakelen.

 
© 2024 Buwalda Rioolservice | Franeker       Privacyverklaring       WMMEDiA